Sådan installeres træ persienner

Installation af din nye træpersienne er hurtig og nem med vores trin for trin guide. Med video og visuelle understøtter, tag fat i dine værktøjer og følg instruktionerne nedenfor. Du skal sørge for dine egne skruer, da den nødvendige type varierer meget på de overflader, du fastgør til. Du skal bruge skruer med en diameter på 4 mm, der passer til det materiale, du installerer i. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kundesupportteam.

Hvad du skal bruge

For at installere dine nye persienner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Metal Tape Measure
Målebånd
Drill
Bor
Screwdriver
Skruetrækker
End Brackets
Ende Beslag
Central Bracket
Midter Beslag
Pencil
Blyant

Beslutter, hvor beslagene skal monteres

Sørg for, at beslagene er placeret i en passende afstand fra vinduer, dørhåndtag eller andre forhindringer, så persiennen kan fungere problemfrit.

Monteringsvejledning

Step 1

Beslagspositionering

Hvis du monterer persiennen inde i lysningen, kan du top montere beslagene til overliggeren eller væg fastgøre beslagene til vindues rammen.

Hvis du monterer persiennen uden for vindues lysningen, skal du sørge for, at mål (C) i diagrammet ovenfor er det samme for at sikre en jævn vindues dækning.

Step 2

Fastgørelse af beslag

Beslagene kan bruges til væg montage, side montage eller loft montage. Til forsænknings beslag skal du bruge side- eller topfiksering, mens du til udvendig lysningen skal bruge væg montage. Derefter skal du måle og markere afstanden mellem væggen og bagsiden af beslaget, hvilket giver mulighed for forhindringer som håndtag, der rager ind i fordybningen. Beslagene skal placeres 6 mm bredere end persiennen i hver ende. Hold hvert beslag på plads og marker hullerne på væggen med en blyant. Fastgør hvert beslag på plads med skruer med en diameter på 4 mm. Sørg for, at de fastgørelser, du vælger, er egnede til den overflade, du monterer beslagene på.

Step 3

Midter støttebeslag

For bredere persienner kræves et centralt støttebeslag. Juster toppen af det centrale beslag med toppen af monterings beslaget før installation. Installer med den større klap ('port') på det centrale beslag på toppen, med lige stor afstand langs hoved listens bredde. Sørg for, at det centrale beslag er monteret fri af centrale snore eller bånd, der løber ned ad lamellerne.

Step 4

Indsættelse af hoved skinnen

Åbn lågen til kasse beslagene, skub hoved listen på plads, og klik beslagene lukket.

Step 5 - Valgfri

Hold Nede Clips

Hold nede klips er valgfrie. Brug to små skruer til at skrue nede-clipsen til vinduet eller væg-/vindues lysningen. Pop beslag stiftens ender ind i hullet i den nederste skinneende.

Step 6 - Optional

Fastgøring af kappen

Afhængigt af hvilken type trægardin du har, er der forskellige måder at tilpasse din kappe til persiennen på.

  1. Skru gardin klemmerne på bagsiden og plan med toppen af kappen ved hjælp af de medfølgende skruer.
  2. Brug velcro-tapperne til at klæbe kappen på hoved listen- dette er en nemmere måde at montere kappen på hoved listen.
  3. Hænd kappeclips med påsat kappe på toppen af hoved listen.

Step 7 - Valgfri

Kappen vender tilbage

Afhængigt af den nøjagtige persienne, der er bestilt, kan du have modtaget gardin-returnering. Hvis dit gardin er blevet forsynet med gardinretur, skru den ene ende af gardin retur klemmen på gardinet ved hjælp af de medfølgende skruer. Juster kanten af gardin-return med kappen, og skru derefter den anden ende af kappeklemmen på kappens retur

Step 8

Sikkerheds klips

Du skal installere sikkerheds klemmen så tæt på persiennens hoved liste som muligt og i alle tilfælde ikke mindre end 1500 mm fra gulvet.

Placer sikkerheds klemmen i den ønskede position på væggen og marker hullernes positioner med en blyant. Bor huller efter behov.

 

 

Skru sikkerheds klemmen fast på væggen i de for borede huller.

Step 9

Vikl Snorene

Vikl Snorene rundt om snore klamperne i et tal på 8. Når snore er helt akkumuleret, skal du sikre dig, at de sidder godt fast, så når ledningen trækkes, frigøres ikke overskydende.

Step 10

Operation

For at vippe persiennen skal du trække i vippe snor kvasten for at vinkle lamellerne til åben eller lukket position. For at øge persiennernes levetid skal du vippe persiennerne til vandret position, når du løfter eller sænker persiennerne.

For at sænke skal du flytte løfte snoren mod midten af persiennen og trække forsigtigt ned, indtil snore låsen udløses. For at hæve skal du trække løfte snoren nedad, indtil persiennen når den ønskede højde.

For at låse skal du trække løfte snoren mod ydersiden af persiennen og slippe. Snorene låses automatisk.