Sådan installeres Stofgardiner med Rynkebånd

Uanset om du ønsker at hænge korte eller fuld længde stofgardiner, kan montering af dem rigtigt gøre en kæmpe forskel for et værelses udseende. Her vil vi tage dig igennem processen med at hænge en gardinstang, gardinstang og få disse gardiner ophængt så nemt som muligt. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kundesupportteam.

Hvad du skal bruge

For at installere dine nye gardiner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Curtains
Stofgardiner
Curtain Pole
Gardinstang
Screws
Målebånd
Step Ladder
Trappestige

Monteringsvejledning til Stofgardiner med Rynkebånd

Vær forsigtig, når du pakker gardinerne ud, brug ikke en kniv eller skarpe genstande, når udpakning sker.

Step 1

Gardinstang eller skinne position

Det er nemt at montere gardiner. Først skal du beslutte, hvor du vil montere din gardinstang eller -skinne. Du skal bruge en ny eller eksisterende gardinskinne eller -stang til at hænge dit gardin op fra.

Hvis du monterer en ny skinne eller en stang, skal du følge producentens anvisninger.

Step 2

Tilpasning af rynkebåndet i stofgardinerne

Selvom du vil have målt bredden af dit gardin i bestillingsfasen, er det første du skal gøre, før du hænger dit pencil stofgardiner, at måle den samlede afstand, dine gardiner skal dække på din stang eller skinne og tilføje 10 cm til tillade overlapning, når dine gardiner er lukkede.

Step 3

Rynkning

Kontroller, at overskriftsbåndssnorene er sikkert bundet i hver ende, før du begynder at samle gardinet.

I det usandsynlige tilfælde, at du ved et uheld optrævler overskriftstapen, skal du blot få en gobelinnål til at trække snorene igennem.

 

Rynkning venstre til højre

Du vil samle et gardin fra venstre side og en fra højre, for at have de overskydende snore til at hænge væk fra midten af vinduet.

 

Træk for at samle rynkningen

Træk en kort del af snorene fra tape og skub forsigtigt stoffet sammen snorene til at danne folderne. Træk i snore jævnt, så folderne ser ud pæn og lige. Det er nemmere at tjekke læggenes jævnhed ved at kigge ved båndet i stedet for faktiske læg i gardinet..

Step 4

Bind gardinerne af

Når du har fået gardinstoffet til at danne folder, og du er tilfreds med gardinets bredde, bind snorene. Klip dog ikke snorene, som du kan på et eller andet tidspunkt ønsker at løsne gardinet til rengøring eller måske hænge ved et andet vindue. De løse snore kan gemmes ude af syne bag båndet.

Step 5

Isætning af hægter

Tæl antallet af glidere eller ringe som du har på din skinne eller stang og del dem derefter i to; dette er antallet af kroge, du skal bruge at fastgøre til hvert gardin.

 

Krog position

Før du sætter krogene i lommerne, er det værd at placere dem løst ovenpå af båndet for at sikre en jævn afstand mellem krogene. Sørge for at at du placerer en krog på yderkanten af hvert gardin, så når gardinet trækkes lukket vil det sidde sikkert for enden af skinnen eller stangen. Det er værd også i betragtning af krogens placering på forkanten. Placer det sådan du kan opnå et flot ‘overlap’ med det andet gardin, når de er lukket.

 

Hængende stilling

Hvis du har en gardinstang, så fastgør den sidste gardinkrog mellem beslaget og afslutningen og for en gardinskinne, fastgør den til den faste glider for enden. båndet har tre rækker lommer. For gardinskinner skal du indsætte krogene i den lave eller midterste række af lommer, så overskriften skjuler sporet. For skinner, indsæt krogene i den øverste række af lommer, så gardinet hænger under stangen. Bare sørg for at sætte krogene ind i lommerne i stedet for på snorene!

Step 6

Ophængning af dine gardiner

Det er bedre at hænge gardinet med hjælp fra en anden, den anden person kan holde vægten af gardinet, mens du fastgør dem til krogene. Dette vil minimere risikoen for, at dine læg bevæger sig, når gardinerne hænger, mens du er fastgør den til krogene. Hvis du ikke har nogen til at hjælpe dig, læg gardinet over den ene skulder for at tage vægten og begynde at hænge fra midten af skinnen.

Step 7

Montering af hægter i stofgardinerne

Bestem, hvor du vil placere krogen, der sidder bag på folderne. Hvis du har en stang, så flyt krogen til toppen af båndet, dette vil sikre, at dit gardin hænger under stangen. For gardinskinner placeres krogen mod midten, så båndet dækker sporet.

Step 8

Afsluttende kontrol

Sørg for, at du har det samme antal glidere eller stangringe, som du har læg, og krog derefter blot igennem. Hvis du har en gardinstang, skal du fastgøre den sidste gardinkrog mellem beslaget og endestykket, og for en gardinskinne fastgøres den til den faste glider for enden.

Alle gardiner skal bruge tid til at sætte sig og se bedst muligt ud. For at hjælpe i denne proces vi anbefaler, at du tager dig tid til at folde dine gardiner i pæne, jævne fyldefolder de første par dage. Til sidst vil du bygge en 'hukommelse' ind i stoffet, og gardinerne vil holde deres udseende.

Sidste trin

Når gardinerne først hænges op, skal der bånd på for at få dem til at falde i lige folder.

Step 1

Fold dine gardiner

  1. Til at begynde skal du trække gardinerne tilbage til siden af dit vindue.
  2. Start fra yderkanten, arbejd fra toppen og nedad og før dine hænder fast ned langs længden af hver fold eller fold, så de falder i glatte læg.
  3. Ideelt set bør du nu binde dine gardiner. Vi anbefaler, at du skærer strimler fra den plastikemballage, dine gardiner er blevet leveret i, for at binde rundt om hele gardinet. De skal holde folderne på plads, men ikke være så stramme, at de markerer stoffet.
  4. Lad være i stilling i ca. 48 timer og løs derefter. Dine gardiner vil nu hænge smukt.

Step 2

Se efter dine gardiner

Vi anbefaler altid professionel renseri til alle gardiner. Før rengøring dine gardiner, fjern alle gardinkroge, løs blyantfolden og træk snore på én gang afslutte og stræk gardinet fladt ud. For rengøringsinstruktioner henvises til etiket i hvert gardin.

KrympningVi anbefaler altid at rense dine gardiner for at minimere krympning.

Strygning Alle gardiner (undtagen fløjl og veluer) kan stryges let med et varmt strygejern. Damp, for højt tryk eller temperatur bør undgås, da disse kan strække eller krympe stoffet.

Veluer Veluer er tilbøjelig til at blive flad under transport eller rengøring, hvilket kan vise sig som pletter af mørkere og lysere nuance. Disse mærker vil normalt forsvinde, når gardinerne er blevet hængt op, men det kan være nødvendigt at hjælpe ved at dampe (med en damper) og børstning opad for at løfte bunken. Fløjl og alle forede eller frynsede produkter skal altid renses og aldrig stryges.

Step 3

Gør dine gardiner sikre

Små børn kan blive kvalt af løkker i træksnore, kæder, bånd og indre snore, der driver produktet. For at undgå kvælning og sammenfiltring, behold snore uden for små børns rækkevidde.

  • Flyt senge, tremmesenge og møbler væk fra vinduessnore.
  • Bind ikke snorene sammen.
  • Sørg for, at snorene ikke snoer sig og danner en løkke.
  • Hvis du bruger snoretræk eller stænger, skal du sørge for, at børnesikkerhedstilbehøret er det korrekt monteret.
  • Gardinskinne, stang- og blindsnore bør aldrig klippes over, heller ikke på kort sigt løsning. Klipning af snoren på det forkerte sted kan gøre gardinskinnen, stangen ubrugelig. Det vil også føre til, at den ene snor bliver meget længere end den andet, hvilket øger risikoen for, at et barn bliver viklet ind. De afklippede snore kan også blive viklet ind og resulterer i reformationen af en løkke, der trodser meget formål med at skære dem.