Sådan installeres Stofgardiner med Kovser

Hvis du ønsker at installere stofgardiner med kovser, kan det virkelig gøre en kæmpe forskel for et værelses udseende at installere dem korrekt. Her vil vi tage dig igennem processen med at hænge en gardinstang op og få disse kovser gardiner ophængt så nemt som muligt. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kundesupportteam.

Hvad du skal bruge

For at installere dine nye gardiner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Curtains
Stofgardiner
Curtain Pole
Gardinstang
Step Ladder
Trappestige

Monteringsvejledning til stofgardiner med kovser

Vær forsigtig, når du pakker stofgardinet ud, brug ikke en kniv eller skarpe genstande, når du pakker ud.

Step 1

Ophængning af dine Stofgardiner

Sørg for, at du har det samme antal glidere eller stangringe, som du har læg, og krog derefter blot igennem. Hvis du har en gardinstang, skal du fastgøre den sidste gardinkrog mellem beslaget og endestykket, og for en gardinskinne fastgøres den til den faste glider for enden.

Step 2

Montering af stofgardiner med kovser

Den nemmeste gardintype at passe. Alt du skal gøre er at føre hvert øje ind i stangen; sørg for, at for- og yderkanten af gardinet peger indad mod vinduet for et smukt og færdigt udtryk. Placer det sidste øje mellem beslaget og endestykket.

Step 3

Ekspert råd

Alle stofgardiner skal bruge tid til at sætte sig og se bedst muligt ud. For at hjælpe i denne proces vi anbefaler, at du tager dig tid til at arrangere dine gardiner i pæne, jævne fyldefolder de første par dage. Til sidst vil du bygge en 'hukommelse' ind i stoffet, og gardinerne vil holde deres udseende.

Sidste trin

Når gardinerne først hænges op, skal de bånd på for at få dem til at falde i lige folder.

Step 1

Bånd op stofgardinerne

  1. Til at begynde skal du trække gardinerne tilbage til siden af dit vindue.
  2. Start fra yderkanten, arbejd fra toppen og nedad og før dine hænder fast ned langs længden af hver fold, så de falder i glatte læg.
  3. Ideelt set bør du nu binde dine gardiner. Vi anbefaler, at du skærer strimler fra den plastikemballage, dine gardiner er blevet leveret i, for at binde rundt om hele gardinet. De skal holde folderne på plads, men ikke være så stramme, at de markerer stoffet.
  4. Lad være i stilling i ca. 48 timer og løs derefter. Dine gardiner vil nu hænge smukt.

Step 2

Pas på dine gardiner

Vi anbefaler altid professionel renseri til alle gardiner. Før rengøring dine gardiner, fjern alle gardinkroge, løs folden og træk snore på én gang afslutte og stræk gardinet fladt ud. For rengøringsinstruktioner henvises til etiket i hvert gardin.

Krympning Vi anbefaler altid at rense dine gardiner for at minimere krympning.

Strygning Alle gardiner (undtagen Veluer) kan stryges let med et varmt strygejern. Damp, for højt tryk eller temperatur bør undgås, da disse kan strække eller krympe stoffet.

Veluer Veluer er tilbøjelig til at blive flad under transport eller rengøring, hvilket kan vise sig som pletter af mørkere og lysere nuance. Disse mærker vil normalt forsvinde, når gardinerne er blevet hængt op, men det kan være nødvendigt at hjælpe ved at dampe (med en Damper) og børstning opad for at løfte bunken. Veluer og alle forede eller frynsede produkter skal altid renses og aldrig stryges.

Step 3

Gør dine gardiner sikre

Små børn kan blive kvalt af løkker i træksnore, kæder, bånd og indre snore, der driver produktet. For at undgå kvælning og sammenfiltring, behold snorene uden for små børns rækkevidde.

  • Flyt senge, tremmesenge og møbler væk fra vinduessnore.
  • Bind ikke snorene sammen.
  • Sørg for, at snorene ikke snoer sig og danner en løkke.
  • Hvis du bruger snoretræks stænger, skal du sørge for, at børnesikkerhedstilbehøret er det korrekt monteret.
  • Gardinspor, stang- og blindsnore bør aldrig klippes over, heller ikke på kort sigt løsning. Klipning af snoren på det forkerte sted kan gøre gardinsporet, stangen el blind ubrugelig. Det vil også føre til, at den ene snore bliver meget længere end den andet, hvilket øger risikoen for, at et barn bliver viklet ind. De afklippede snore kan også blive viklet ind og resulterer i reformationen af en løkke, der trodser meget formål med at skære dem.