Sådan montere du Rullegardiner

Det er hurtigt og nemt at installere dit nye rullegardin med vores vejledning. Se videoerne, grib dine værktøjer og følg instruktionerne nedenfor. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kunde support team. Du bliver nødt til at levere dine egne skruer, da den nødvendige type varierer meget afhængigt af de overflader, du fastgør til. Du skal bruge skruer med en diameter på 4 mm, der passer til det materiale, du installerer i.

Hvad du skal bruge

For at installere dine nye gardiner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Metal Tape Measure
Målebånd
Drill
Bor
Screws
Skruer
Screwdriver
Skruetrækker
Brackets
Beslag
Pencil
Blyant

Beslutter, hvor beslagene skal monteres

Sørg for, at beslagene er placeret i en passende afstand fra vinduer, dørhåndtag eller andre forhindringer for at tillade gardinet fungere problemfrit.

Monterings vejledning

Step 1

Beslags position

Hvis du monterer gardinet inde i lysningen, kan du top fastgøre beslagene til overliggeren eller væg fastgøre beslagene til vinduesrammen.

Hvis du monterer gardinet uden for vindues lysningen, skal du sørge for, at mål (C) i diagrammet ovenfor er det samme for at sikre ensartet vindues dækning

Step 2

Option 1: Top Montering

Hvis du fastgør beslaget til undersiden af vindues lysningen (B), skal du måle og markere afstanden (D), idet der tages højde for forhindringer som håndtag, der rager ind i lysningen. Hold hvert beslag på plads, og marker hullernes positioner. Bor et passende hul og monter hvert beslag med passende skruer. Sørg for, at fast gørelserne er egnede til den væg/overflade, som du monterer beslagene på.

 

Option 2: Væg Montage

Hvis du fastgør beslaget til forsiden af væggen eller vindues rammen, skal du holde hvert beslag på plads og markere hullets positioner med en blyant. Bor et passende hul og monter hvert beslag med passende skruer. Sørg for, at fast gørelserne er egnede til den væg/overflade, som du monterer beslagene på.

Step 3

Indsættelse af rullen

Hold derefter det fuldt opviklede gardin ind og indsæt stiften i beslaget som vist

 

 

Med stiften nu på plads. Indsæt enden i det modsatte beslag ved at trykke på stiftenden. Træk derefter lodret ned, indtil kontrol enden klikker på plads.

Step 4

Børnesikkerhed

Sikkerhedsanordningen skal installeres i den størst mulige afstand fra kontrol mekanismen for at forhindre sløjfet kæde i at blive slap. Kæden skal være stram. Placer sikkerheds anordningen på væggen og marker placeringen af de 2 skruehuller, bor derefter to passende huller.

 

Sikring af sikkerhedsanordningen

Sikkerheds anordningen skal installeres i størst mulig afstand fra kontrol mekanisme for at forhindre sløjfet kæde i at blive slap.

Placer sikkerheds anordningen på væggen, og marker placeringen af de 2 skruehuller.

Bor huller med et passende bor. Placer enheden på plads, og sørg for, at kæden er helt stram.

Vedligeholdelse

Visuel kontrol

Dine nye gardiner er vedligeholdelsesfrie, men vi anbefaler, at der udføres regelmæssige visuelle kontroller for at sikre, at ingen komponenter er blevet beskadiget, hvilket kan resultere i betjeningsbesvær og/eller forårsage en sikkerhedsrisiko.

Hvis der er behov for vedligeholdelse, bedes du kontakte os med det samme.

Advarsel

Børnesikkerhed

Små børn kan blive kvalt af løkker i træksnore, kæder, bånd og indersnore, der driver produktet. For at undgå kvælning og sammenfiltring skal snore opbevares utilgængeligt for små børn. Snore kan blive viklet rundt om et barns hals. Flyt senge, tremmesenge og møbler væk fra vinduessnore. Bind ikke snore sammen. Sørg for, at snorene ikke snoer sig og danner en løkke.