Sådan installeres Frithængende Plisségardiner

Plisségardiner tilbyder et attraktivt alternativ til persienner eller rullegardiner, og de er lige så enkle at installere som enhver anden type. Følg instruktionerne nedenfor, og du får dit plisségardin installeret på ingen tid. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kundesupportteam. Du bliver nødt til at levere dine egne skruer, da den nødvendige type varierer meget afhængigt af de overflader, du fastgør til. Du skal bruge skruer med en diameter på 4 mm, der passer til det materiale, du installerer i.

Hvad du skal bruge

For at montere dine nye gardiner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Metal Tape Measure
Målebånd
Drill
Bor
Nut & Bolt
Skruer
Screwdriver
Skruetrækker
Brackets
Beslag
Pencil
Blyant

Monteringsvejledning

Sørg for, at beslagene er placeret i passende afstand fra vinduer, dørhåndtag eller andre forhindringer for at tillade gardiner fungere perfect.

Step 1

Lysnings Montage

Uden på Lysning

Hvis gardinet er monteret uden for vinduet, skal du sikre dig, at mål C er det samme. Følg instruktionerne for front montage. Til Beregn C (A-B)/2.

Inden i Lysningen

For en top montage, fastgjort til overliggeren. For en front montage, fastgør beslaget til vinduesramme.

 

Top Montage

Mål og marker afstanden mellem væggen og bagsiden af beslaget, så der er mulighed for forhindringer som håndtag, der rager ind i fordybningen. Installationsbeslagene (top- og front montage) er placeret jævnt langs gardinets bredde. Hold hvert beslag på plads, og marker hullernes positioner. Sørg for, at fastgørelserne er egnede til den væg/overflade, som du monterer beslagene på.

Step 2

Væg Montage

Hvis du front montere dit gardin, skal du bruge det ekstra væg montage-beslag, der følger med.

Step 3

Indsættelse af toplisten

Før listen ind i beslagene som vist, og skub listen op bagtil, indtil den klikker helt på plads.

Step 4

Børnesikkerhed

Sikkerhedsklemmen skal monteres så tæt på hovedlisten som muligt og i alle tilfælde ikke mindre end 1500 mm fra gulvet. Snoren skal sættes helt omkring sikkerhedsklemmen(e), når gardinet ikke er i brug.

For at bestemme den nødvendige afstand mellem sikkerhedsklemmen for at samle ledningerne, når gardinet er helt hævet, kræves der 100 mm for et blindfald på 1-1000 mm, 150 mm for blindfald på 1001-2000 mm og en afstand på 300 mm for blindfald. 2001-300 mm.

Placer sikkerhedsklemmen i den ønskede position på væggen og marker hullernes positioner med en blyant. (Bemærk: Baseret på en snore på op til 2,8 mm, kan 17 mm akkumuleres i alt.)

Marker hullets positioner og bor efter behov.

 

Montering af sikkerhedsklemmen

Brug passende skruer til at fastgøre sikkerhedsklemmen sikkert til væggen.

 

Vikling af snorene

Vikl snorene rundt om snorklemmerne i et 8 tal.

Når snorene er fuldt viklede sørg for, at de er sikre, så når enhver snor trækkes frigøres ikke overskydende snore.

Step 5

Betjening

Sådan sænkes gardinet: Flyt løftesnoren mod midten af gardinet ved at trække forsigtigt ned, indtil snorelåsen udløses.

For at hæve gardinet: Træk løftesnoren nedad, indtil gardinet når den ønskede højde.

For at låse snore: Træk løftesnor mod ydersiden af gardinet og slip. Snoren vil låses automatisk.

Vigtig information

Breakaway sikkerhedskvast

Afbrydelig sikkerhedskvast er formonteret på løftesnorene, så når en vandret kraft påføres snorene, der kommer ind i kvasten, brækkes den sikkert væk og eliminerer eventuelle farlige sløjfer.

Hvis sikkerhedskvasten trækkes fra hinanden, skal du løsne og sno snore. For 2 Snor: Tryk sikkerhedskvasten sammen, indtil den er helt lukket. For 3 Snor: Placer den løse snor i åbningen i den ene halvdel af brudsikringskvasten, og tryk brudsikringskvasten sammen, indtil den er helt lukket.

Hvis der er tvivl om, at sikkerhedskvasten ikke er blevet sat korrekt på igen, kan den testes ved at placere armen mellem snorene og trykke nedad. Sikkerhedskvasten skal bryde fra hinanden med minimal kraft.