Sådan installeres Panelgardiner

Installation af panelgardiner er hurtigt og nemt med vores video- og trin-for-trin-vejledninger. Perfekt til større vinduer, tag fat i en robust trappestige, elektrisk boremaskine og en skruetrækker for at installere panelgardiner med lethed. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kundesupportteam. Du bliver nødt til at levere dine egne skruer, da den nødvendige type varierer meget afhængigt af de overflader, du fastgør til. Du skal bruge skruer med en diameter på 4 mm, der passer til det materiale, du installerer i.

What You'll Need

To install your new blinds you will need the below tools.

Metal Tape Measure
Målebånd
Drill
Bor
Step Ladder
Trappestige
Screwdriver
Skruetrækker
Pencil
Blyant

Beslutter, hvor beslagene skal monteres

Sørg for, at beslagene er placeret i passende afstand fra vinduer, dørhåndtag eller andre forhindringer for at tillade gardinet fungere jævnt.

Step 1

Top & Væg Montage Beslag

Panelgardiner bruger top-væg beslag til at fastgøre gardinets hovedliste på plads. Du kan ændre beslagene til at være væg beslag, men det kræver, at top beslaget er fastgjort til envægbeslagforlænger - noget, der normalt ikke leveres sammen med din gardiner.

 

Beslags position

Ved en normal installation skal du sørge for, at der er et mellemrum på 40 mm til beslaget, som ikke bliver afbrudt af nogen forhindringer. Hvis din hovedliste (også kendt som skinnen) er over 1 m lang, skal to beslag fastgøres 50 mm fra hver ende af panelskinnen, med kun en skrue, der fastgør dem til væggen. Hvis din hovedliste er over 1 m lang, foreslår vi at bruge 3 beslag, 4 beslag til skinner 2-3 m lange og 5 beslag til panelblindskinner over 3 m lange. Disse skal alle være fordelt jævnt langs længden af overfladen, hvor du vil fastgøre dit gardin.

Step 2

Fastgørelse af beslagene

Når du har vurderet, hvor mange beslag der kræves, kan du fastgøre dem, og sikre, at de alle er med god afstand og fastgjort til overfladen ved hjælp af de korrekte beslag.

Step 3

Montering af gardinet

For at sætte blindskinnen på beslagene skal du blot sørge for, at skinnen er placeret tæt på beslagene, som du havde tænkt dig, da du monterede dem, og sæt skinnen ind i beslagene. Når du er kommet ind, skal du sikre skinneskinnen ved at dreje spændeskruen på beslagene.

Step 4

Montering af paneler

Alle panelerne vil have en velcro-strimmel hen over deres øverste kant - brug denne til at fastgøre panelet til sporet, startende fra bagsiden af gardinet, der er tættest på vinduet. Gentag dette med et panel ad gangen, og byg gardinet op bagfra og frem. For et delt trækpanel skal du blot skrue panelerne på fra side til side i stedet for at arbejde fra bagsiden til forsiden.

Til sidst skal du kontrollere, at panelerne flugter korrekt på tværs af den nederste bjælke, og justere velcroen i toppen, hvis nogen paneler skal justeres.

Important Note

Børnesikkerhed

Når vi sender dig dit snorbetjente panelgardin, vil vi give dig en side eller væg beslag, og denne skal installeres i henhold til vejledningen. Dette er for at forhindre risikoen for kvælning, der kan opstå med snore kontrol af enhver type, og bør monteres, når din gardin er installeret.