Sådan installeres lift gardiner

Det er hurtigt og nemt at installere din nye gardin med vores vejledning. Tag et kig på vores video, tag fat i dine værktøjer og følg instruktionerne nedenfor. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højtuddannede kundesupportteam. Du bliver nødt til at levere dine egne skruer, da den nødvendige type varierer meget afhængigt af de overflader, du fastgør til. Du skal bruge skruer med en diameter på 4 mm, der passer til det materiale, du installerer i.

Hvad du skal bruge

For at installere dine nye gardiner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Metal Tape Measure
Målebånd
Drill
Bor
Screws
Skruer
Screwdriver
Skuretrækker
Step Ladder
Trappestige
Pencil
Blyant

Beslutter, hvor beslagene skal monteres

Sørg for, at beslagene er placeret i en passende afstand fra vinduer, dørhåndtag eller andre forhindringer, så gardinet kan fungere problemfrit.

Monterings Vejledning

Step 1

Beslagspositionering

Vælg, hvordan beslagene skal monteres. Beslagene er en universel type, der kan bruges til top montage eller væg montage.

Hvis du ønsker at montere gardiner på loftet eller undersiden af en lysningen , skal du have en top montage.

Til montering på en væg eller vinduesramme skal du bruge en væg montering.

 

Montering af beslagene

Et beslag skal sidde på hver side af skinnen, 110 mm væk fra enden. Tilbage beslag skal være ligeligt fordelt langs bredden.

Hold hvert beslag på plads, og marker hullerne med en blyant. Passer til hver beslag med 2 medfølgende skruer.

Hvis der kræves et hul, skal du bruge et 2,5 mm bor. Sørg for, at beslagene er i niveau med sikre en jævn drift af gardinet. Til fastgørelse til alternative overflader, f.eks. gips eller beton, bør alternative egnede fastgørelser anvendes.

Step 2

Montering af rullegardinet

Når beslagene er monteret på vindues området, hold gardinet op, hviler den forreste kant af skinnen på beslagets forkant.

 

 

Løft bagsiden af skinnen for at møde beslaget, skub midten af fjederen, så den klikker sikkert på plads, og slip.

Step 3

Børnesikkerhed

Med stift enden nu på plads. Indsæt kontrol enden i det modsatte beslag ved at trykke på stift enden. Træk derefter lodret ned, indtil kontrolenden klikker på plads.

Vedligeholdelse

Visuel Kontrol

Dine nye gardiner er vedligeholdelsesfrie, men vi anbefaler, at der udføres regelmæssige visuelle kontroller for at sikre, at ingen komponenter er blevet beskadiget, hvilket kan resultere i betjeningsbesvær og/eller forårsage en sikkerhedsrisiko.

Hvis der er behov for vedligeholdelse, bedes du kontakte os med det samme.

Fejlfinding

Fejlfinding

Hvis du trækker i snoren for at åbne eller lukke gardinet, men gardinet ikke bevæger sig, så tag gardinet ned og kig inde i listen for at sikre dig, at metal vippes tangen er helt i indgreb med kædetrækket. Denne stang skal rotere, når sidekæden trækkes. Hvis den ikke gør det, skal du tage gardinets ende dæksel af, der er placeret i den modsatte ende af skinnen i forhold til kæde mekanismen, og skubbe metalstangen, indtil den går helt i indgreb med kædetrækket. Kæden skal nu dreje stangen.

 

Visuel Kontrol

Dine nye gardiner er vedligeholdelsesfrie, men vi anbefaler, at der udføres regelmæssige visuelle kontroller for at sikre, at ingen komponenter er blevet beskadiget, hvilket kan resultere i betjeningsbesvær og/eller forårsage en sikkerhedsrisiko.

Hvis der er behov for vedligeholdelse, bedes du kontakte os med det samme.

  • Tillad ikke fugt at sætte sig på gardinerne.
  • Tør af med en ren fugtig klud.
  • Støvsug din gardin ved hjælp af støvsuger.
  • Brug ikke nogen form for rengøringsmiddel til at rengøre din gardiner.
  • Undlad at olie eller smøre nogen del af gardinerne for at forhindre beskadigelse.
  • Kemisk rensning anbefales.