Sådan installere du lamelgardiner

Installation af din nye lamelgardiner er enkel med vores praktiske trin for trin guide. Se vores video, hvordan du installerer, og få fat i dine værktøjer for at følge instruktionerne nedenfor. Du skal sørge for dine egne skruer, da den nødvendige type varierer meget på de overflader, du fastgør til. Du skal bruge skruer med en diameter på 4 mm, der passer til det materiale, du installerer i. Hvis du har brug for hjælp undervejs, så ring til os eller start en live chat med vores højt trænede kunde support team.

Hvad du skal bruge

For at installere dine nye gardiner skal du bruge nedenstående værktøjer.

Metal Tape Measure
Målebånd
Drill
Bor
Screwdriver
Skruetrækker
Bracket
Beslag
Child Safety Clip
Børnesikrings clips
Pencil
Blyant

Beslutter, hvor beslagene skal monteres

Din gardiner kommer med to beslags muligheder, en væg beslag til vægge eller vindues rammer og et top beslag til fastgørelse til loftet eller undersiden af en vindues lysning.

Monteringsvejledning

Step 1

Beslags positionering

Hvis du monterer gardiner inde i lysningen, kan du top beslagene til overliggeren eller frontfastgøre beslagene til vinduesrammen.

Hvis du monterer gardiner uden for vindues lysnignen, skal du sørge for, at mål (C) i diagrammet ovenfor er det samme for at sikre en jævn vindues dækning.

Step 2

Option 1: Top Montage

Hvis du fastgør beslaget til undersiden af vindues lysningen, skal du måle og markere afstanden (D), så der tages højde for forhindringer som håndtag, der rager ind i fordybningen. Placer beslagene ca. 5 cm fra enderne af, hvor hoved listen skal placeres. Hvis der medfølger mere end 2 beslag, skal de ekstra beslag monteres med lige stor afstand på tværs af gardinets længde. Sørg for, at fastgørelserne er egnede til den væg/overflade, som du monterer beslagene på.

 

Option 2: Væg Montage

Hvis du fastgør beslagene til forsiden af væggen eller vindues rammen, skal du placere beslagene cirka 5 cm fra enderne af det sted, hvor hoved listen skal placeres. Hvis der medfølger mere end 2 beslag, skal de ekstra beslag monteres med lige stor afstand på tværs af gardinets længde. Sørg for, at fastgørelserne er egnede til den væg/overflade, som du monterer beslagene på.

Step 3

Option 1: Top Montage

Vip og hægt hoved listen ind i beslaget ved punkt (E). Drej hoved listen på plads, indtil den klikker. For at frigøre hoved listen skubbes beslaget ved punkt (F) som vist i diagrammet ovenfor.

 

Option 2: Væg Montage

Sæt bagsiden af hoved listen fast i beslaget, og drej gelænderet på plads. Fastgør hoved listen ved at stramme den korte skrue foran på beslaget.

Step 4

Sikkerhedsanordning

Sikkerhedsanordningen skal installeres i størst mulig afstand fra styre mekanismen for at forhindre sløjfet kæde i at blive slap. Kæden skal være stram. Placer sikkerhedsanordningen på væggen og marker placeringen af de 2 skruehuller, bor derefter to passende huller.

 

Sikring af sikkerhedsanordningen

Skrue sikkerhedsanordningen fast på væggen.

Step 5 - Udskiftning lameller

Fastgørelse af lamel strimlerne

Brug dette trin, hvis dine stof sortimentet, du kan se ud fra den type løftestang og vingebeslag, du har fået leveret. Med hoved listen monteret krog hver stoflamellem ind i hoved listen, hvilket sikrer, at vognene er i åben position.

 

Fastgørelse af PVC lamel

Brug dette trin, hvis dine PVC/Vandtætte-serien, du kan se ud fra den type løftestang og vingebeslag, du har fået leveret. Med hoved listen monteret krog hver stof vinge ind i hoved listen, hvilket sikrer, at vognene er i åben position.

Step 6 - Udskiftning lameller

Bundvægte og stabiliserende kæde

Hvis dine lamelgardiner har en separat bundvægt, skal du indsætte vægtene i de lodrette bundlommer.

Skub forbindelsen på stabiliserings kæden på øret af hver bundvægt. Stabiliseringskæden skal forbindes til begge sider af lamellen.

Vedligeholdelse

Visuel kontrol

Dine nye gardiner er vedligeholdelsesfrie, men vi anbefaler, at der udføres regelmæssige visuelle kontroller for at sikre, at ingen komponenter er blevet beskadiget, hvilket kan resultere i betjeningsbesvær og/eller forårsage en sikkerhedsrisiko.

Hvis der er behov for vedligeholdelse, bedes du kontakte os med det samme.

Advarsel

Børnesikring

Små børn kan blive kvalt af løkker i træksnore, kæder, bånd og indersnore, der driver produktet.

For at undgå kvælning og sammen filtring skal snore opbevares utilgængeligt for små børn. Snore kan blive viklet rundt om et barns hals.

Flyt senge, tremmesenge og møbler væk fra vinduessnore. Bind ikke snore sammen. Sørg for, at snorene ikke snoer sig og danner en løkke.